Pamätáte si ešte na časy, keď ste na základnej škole nenávideli červenú repu resp. cviklu a teraz sa sami sebe čudujete, čo vám na tomto skvelom jedle tak veľmi nechutilo? Skúste však zaujímavú kombináciu – chuť exotického pomaranču a slovenskej červenej repy sa skvelo dopĺňa. Je to taká absurdná kombinácia, že to musí byť neuveriteľne dobré. A naozaj to tak je. Čo potrebujete?
Čo potrebujete na cviklový šalát s pomarančom
Dresing
- nastrúhaná kôra z pomaranča
- pomarančová šťava
- horčica, najlepšie dijónska
- čerstvo namleté čierne korenie
- olej, najlepšie panenský olivový
- cukor
- ocot, najlepšie vínny
- soľ
Šalát
- 4 ks uvarenej stredne veľkej cvikly
- 2 väčšie pomaranče
- rukola prípadne špenát, či iný šalát
- za hrsť nasekaných vlašských orechov
Ako pripraviť cviklový šalát s pomarančom
- V prvom rade si pripravte v predstihu cviklu, aby bola už vychladnutá, keď sa pustíte do prípravy šalátu. Povarte ju približne polhodiny a potom očistite a nakrájajte na väčšie kocky.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na dresing.
- Ošúpte pomaranče a nakrájajte ich na menšie kúsky ako cviklu.
- Do dresingu pridajte cviklu, pomaranč a aj rukolu či iný šalát a dôkladne premiešajte.
- Na vrch pridajte orechy, ak chcete ich chuť umocniť, osmažte ich na panvici bez oleja.
Dobrú chuť!