Grilovacia sezóna je v plnom prúde, nič z grilu nechutí lepšie, ako poriadne šťavnaté mäso, ktoré sa marinovalo počas celej noci. Chute prenikli celým mäsom, vône sa z grilu šíria do širokého okolie a šťavnaté mäso sa už netrpezlivo teší na to, ako si na ňom pochutnáte. Presne pre toto sa oplatí čakať celú noc, kým bude mäso namarinované. Aké skvelé marinády musíte vyskúšať?
Marináda na kuracie prsia
Nemusíte byť samozrejme iba na kuracie prsia, no je dôležité, aby mäso, ktoré do nej dáte marinovať na celú noc, bolo jemné.
Čo potrebujete?
-
5 PL olivového oleja
-
soľ
-
čierne mleté korenie
-
1,5 ČL oregano
-
1 ČL kečupu
-
1 ČL horčicu
-
2 prelisované strúčiky cesnak
-
1 PL worchestrovej omáčky
-
1 PL sójovej omáčky
Všetko spolu krásne zmiešate najlepšie v sklenej mise, pridáte mäso, prikryjete, necháte odpočívať celú noc a ráno grilujete.
Marináda na kuracie krídelka
Patríte medzi tých, ktorí zbožňujú lahodné kuracie krídelka? Pripravte si medovo-zázvorovú marinádu.
Čo potrebujete?
- 5 jemne nasekaných jarných cibuliek
- 5 PL medu
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 jemne nasekanú čili papričku
- Cca 2 cm nastrúhaného zázvoru
- za hrsť čerstvého tymianu
Všetky ingrediencie na marinádu si vymiešate, spoločne s mäsom dáte do sklenej nádoby a necháte marinovať celú noc. Ani o minútu kratšie, no dlhšie pokojne môžete.
Marináda na steak
Grilovanie bez poriadneho kusu mäsa nie je ani grilovanie. Ako si pripraviť jednu z najlepších marinád na steaky? Jednoducho, takto:
Čo potrebujete?
- 5 PL olivového oleja
- soľ
- čierne mleté korenie
- 5 PL balzamikového octu
- 5 PL worchestrovej omáčky
- 5 PL sójovej omáčky
- 2 ČL dijonskej horčice
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
Marinádu si klasicky vymiešate, mäso naložíte do sklenej nádoby, prikryjete a opäť budete trpezlivý a necháte mäso marinovať počas celej noci.