1. Ak nechcete plakať pri krájaní cibule, existuje niekoľko trikov, ako tomu zabrániť. Jedným z nich je dať cibuľu pred krájaním nachvíľku do mrazničky.
2. Pripravovali ste slaninku na panvici a vždy sa vám zakrútila? Ak ju chcete mať rovnú, nepripravujte ju na panvici ale na plechu na pečenie. Plech vysteľte papierom na pečenie a poukladajte naň slaninu. Ak ju chcete mať pekne chrumkavú, pečte ju na 180°C približne 40 minút, ak ju chcete mať šťavnatú, tak o polovicu kratšie. Takto sa vám nepokrúti.
3. Neznášate pach na vašich rukách, keď dokrájate cibuľu či cesnak? Zbavte sa ho – pomôže vám čerstvá šťava z citróna alebo ocot.
4. Hnevá vás soľnička? Ak sa z nej nechce soľ sypať, stačí pridať surovú ryžu. Tá pohltí vlhkosť a zároveň sa postará o to, aby sa vám soľ pri sypaní nezasekávala.
5. Smrdí vám chladnička? Existuje hneď niekoľko domácich riešení, ktoré pomáhajú. Jedným z nich je vysypať prášok na pečenie do misky a tú dať dovnútra. Druhou možnosťou je dať zrnká kávy do čistej ponožky a tú vložiť do chladničky.
6. Nenávidíte prskajúci olej? Skúste do panvice pridať trochu soli alebo múky.
7. Ak neznášate zlepenú ryžu, môžete to elegantne vyriešiť – pridajte pár kvapiek do hrnca, keď túto skvelú prílohu pripravujete.
8. Chcete mať mäso krásne zlatistohnedé? Poprášte ho troškou červenej mletej papriky.
9. Ak ste už niekedy piekli domáci chlieb, istotne ste sa natrápili s tým, aby kôrka nebola ani hrubá, ani mäkká, ale správne chrumkavá a nepripálená. Existuje jeden trik, ktorý vám s týmto pomôže – dajte do rúry misku s vodou.
10. Chystáte sa čistiť rybu od šupín? Potrite ju octom, pôjde vám to potom oveľa jednoduchšie.