Ako sa hovorí, lečo je letná láska. V lete je vaša záhrada preplnená veľkým množstvom čerstvej zeleniny. Bolo by načase obnoviť jedálniček a využiť všetko, čo vám záhrada ponúka. Čo tak si namiesto vyprážaného mäsa pripraviť chutné čerstvé lečo? Poradíme vám recept na túto chutnú špecialitu. Taktiež si povieme odkiaľ lečo pochádza. Jednoducho sa o nej dozviete všetko čo potrebujete. Nech sa páči.
Čo všetko potrebujete na prípravu chutného leča?
- papriky
- cibule
- paradajky
- vajcia
- bylinková soľ
- klobáska
- olivový olej
Z týchto ingrediencií, ktoré sme si vyššie vymenovali pripravíme chutné lečo.
Najprv si všetky ingrediencie nakrájame. Na panvicu si pridáme olej. Následne pridáme na vyhriatu panvicu najemno nakrájanú cibuľku, ktorú podusíme. Pridáme tam nadrobno nakrájané papriky, paradajky. Pri stálom miešaní necháme všetky ingrediencie podusiť. Potom podľa chuti pridáme najviac dve vajíčka a ďalej miešame. Ďalej si nakrájame klobásku alebo párok, ktorú na záver ku všetkým ingredienciám pridáme. Teplé lečo chutí dobre s bielym chlebíkom, avšak nápodobne to je aj u studeného. Je jedno, či ho máte teplé alebo studené – lečo chutí tak či tak. Už vám škvŕka? Tak neváhajte a zájdite si do záhradky po čerstvú zeleninu a spravte si chutné a zároveň jednoduché jedlo.
Viete odkiaľ táto špecialita pochádza? Vôbec sa nejedná o slovenskú špecialitu! Táto pochúťka pochádza od našich južných susedov. Je to maďarská špecialitka, ktorú obľubujú aj slovenské domácnosti.
Chcete si uchovať vôňu čerstvej zeleniny aj na zimu? Máte možnosť – stačí, ak si lečo za studena bez vajíčka dáte do zaváracích pohároch a následne ho krátko sterilizujete. Výbornú pochúťku z čerstvej letnej zeleniny môžete mať aj cez mrazivé zimné dni.