Free songs
Home / Úspech a podnikanie / Chcete uspieť v podnikaní? Robte veci poctivo
Chcete uspieť v podnikaní? Robte veci poctivo

Chcete uspieť v podnikaní? Robte veci poctivo

Podnikanie je pre mnohých spôsob, ako sa osamostatniť, začať robiť niečo, čo vás skutočne baví a dokonca na tom aj zarobiť. Veľkou výhodou pre začínajúcich podnikateľov je to, že nech začnete podnikať na Slovensku v čomkoľvek, robíte to poctivo, s nadšením, máte so svojimi zákazníkmi dobrý vzťah a ste odlišný od všetkých ostatných, uspejete. Preto nie je potreba sa obávať, a keď máte nápad, pusťte sa do toho. Vyhrňte si rukávy, zoberte si tri fúriky elánu a dobrej nálady do zásoby a smelo do toho. Ale predtým si ešte prečítajte tieto rady.

shutterstock_88492132

Odlíšte sa

Nesnažte sa napodobňovať ostatných, nesnažte sa páčiť všetkým, buďte jedinečná. Pretože, ak sa budete chcieť páčiť všetkým a napodobňovať konkurenciu, zapadnete do šedého priemeru a hoci nikto proti vám nič nebude mať, budete ako podnikateľka nudná. No keď sa odlíšite, budete robiť veci úplne ináč a ako hovorí Seth Godin, jeden z najlepších marketérov, budete fialovú kravou v obyčajnom stáde, ľudia vás budú milovať. Samozrejme, nie všetci, ale to je úplne prirodzené. A to je základ – robte veci odlišne, ale zároveň tak, ako sa vám páčia.

Robte veci poctivo

Veľa podnikateľov si stále myslí, že sa dá zarobiť veľmi rýchlo. Ale nedá. Platí to hlavne v gastropriemysle, kde musíte produkovať kvalitu veľmi dlho, aby ste začali zarábať. Preto robte veci poctivo a pozerajte sa hlavne na toto, na finančnú stránku v začiatkoch veľmi nehľaďte. Keď ponúknete zákazníkovi kvalitu, bude vám úprimne záležať na tom, aby bol spokojný a aj všetko pre to urobíte, zarobíte. O to sa nemusíte obávať. Hoci sa vám to môže zdať ako samozrejmosť, veľa podnikateľov to za samozrejmosť nepovažuje ani zďaleka.

Neustále sa zlepšujte

Aj keď na trhu prerazíte, nemôžete zaspať. Musíte sa neustále zlepšovať, poskytovať zákazníkom nové a nové vychytávky. Pretože aj toto robí rozdiely, ako super príklad poslúži opäť reštaurácia – v 90. rokoch patrila medzi úplnú špičku v meste, ale po 20. rokoch sa tam nič nezmenilo, ani menu, a tak teraz krachuje. Neuspokojte sa so sebou a zlepšujte sa – aj vy osobne a aj váš podnik. Toto je cesta k úspechu.

Scroll To Top